Jaap Bos

Mijn naam is Jaap Bos. Ben geboren in Groningen in wat nu het UMCG heet en opgegroeid in de gemeente Vries. In 1970 ben ik naar Assen vertrokken en woon dit jaar jaar samen met mijn vrouw al meer dan 50 jaar aan de Anreperstraat.

Het idee om met steen te gaan werken is ontstaan na mijn kennismaking met beeldhouwer Klaas Kuiper. Tijdens een open huis van zijn atelier en na het contact met een aantal van zijn cursisten, was mijn gedachte. Dit kan ik ook, en dit wil ik. Na het beëindigen van het werken voor een werkgever was de tijd gekomen om te gaan werken aan eigen dromen.
Vervolgens heb ik mij bij atelier ”De Steengroeve” de kunst van het bewerken en verantwoord vorm geven aan diverse soorten steen eigen gemaakt.
Met als resultaat vele werken, opgesteld in eigen tuin en galerie waar deze voor bezoekers toegankelijk zijn.

De afgelopen 12 jaar hebben velen van u een bezoek gebracht aan onze beeldentuin “Het Aardscheveld” en hebben we u de gelegenheid gegeven om van de kunst van bij ons exposerende kunstenaars te laten genieten. Ook de door mij gemaakte beelden ontbrak het niet aan aandacht, vele gesprekken gevoerd en koffie is er gedeeld, dit is nu is dit deels voorbij, maar mogelijkheden voor een bezoek aan “Het Aardscheveld” blijven bestaan.
In de zomer van 2023 hebben een aantal exposanten waaronder leden van het Beeldend Collectief Drenthe een expositie houden. Er werden werken geplaatst door een zestal deelnemers.

Wel worden er plannen uitgewerkt om weer, een of meer muziekavonden in de tuin te organiseren, vele muzikanten hebben inmiddels een optreden verzorgd en aangename klanken laten klinken in onze besloten tuin gelegen aan de rand van het stroomdal gebied van de Drentse A.
Zodra data van optredens en wie er komt spelen bekend zijn zullen we dit melden.